Share

Μελετη Κατασκευη Εργου

Μελετη Κατασκευη Εργου

Μελετη Κατασκευη Εργου

Η εταιρεία Νίκος Παπακήπης + συνεργάτες προκειμένου να καλύψει τις προσδοκίες του πελάτη της, δεσμεύεται για την ποιότητα και τις υψηλές προδιαγραφές των έργων της.
Η διοίκησή της έχει προσδιορίσει μετρήσιμους, ποιοτικούς και ποσοτικούς σκοπούς και στόχους  για τη μελέτη, την κατασκευή έργων και την λειτουργία της εταιρείας.

Εκδοση Οικοδομικης Αδειας Θεσσαλονικη & Β. Ελλαδα

Αρχιτεκτονικές μελέτες, στατικές μελέτες, ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, σε όλο το απαιτούμενο εύρος, ξεκινώντας με εργασίες αποτύπωσης, περνώντας στην εκδοση οικοδομικης αδειας θεσσαλονικη από την πολεοδομική υπηρεσία, την κάλυψη των συνδέσεων με τις ΔΕΚΟ και ότι άλλο απαιτείται.

Δραστηριοποιούμαστε στο χώρο των αρχιτεκτονικών μελετών και επιβλέψεων από το 2000, έχοντας παράγει αξιόλογο έργο αποσπώντας παράλληλα μόνο θετικά σχόλια από τους έως σήμερα πελάτες μας. Συγκεκριμένα αναλαμβάνουμε:

 • Έκδοση Οικοδομικών Αδειών
 • Έκδοση Αδειών Λειτουργίας Καταστημάτων
 • Έκδοση Τοπογραφικών
 • Αναθεωρήσεις Αδειών
 • Αρχιτεκτονικές Μελέτες
 • Στατικές Μελέτες
 • Μελέτες Ενεργητικής & Παθητικής Πυροπροστασίας
 • Μελέτες Ηχομόνωσης & Θερμομόνωσης
 • Υδραυλικές & Ηλεκτρολογικές μελέτες Πολυώροφων κτιρίων

Ενεργειακα Πιστοποιητικα Θεσσαλονικη + Β. Ελλαδα

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης ένας νέος θεσμός για τη χώρα μας και πλέον είναι απαραίτητο για όλες τις νέες μισθώσεις & αγοραπωλησίες κτιρίων, για νέα ή ριζικά ανακαινισμένα κτίρια αλλά ακόμα και για την ένταξη κτιρίων κατοικίας στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον”, απαιτείται η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης.

Την 30/3/2010, με απόφαση των υπουργών οικονομικών περιβάλλοντος ενέργειας-κλιματικής αλλαγής, εγκρίθηκε ο κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτιρίων ΚΕΝΑΚ.

Στον κανονισμό προβλέπεται ότι κάθε νέο κτίριο ή σε υφιστάμενο κτίριο που ανακαινίζεται ριζικά, πρέπει να πληρούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης. Παράλληλα καθορίζονται οι ελάχιστες προδιαγραφές που αφορούν στο σχεδιασμό κτιρίου (χωροθέτηση, προσανατολισμός, απαιτήσεις ηλιασμού, ενσωμάτωση παθητικών ηλιακών συστημάτων κ.λ.π.), στο κτιριακό κέλυφος  ή στις Η/Μ εγκαταστάσεις.

Η ενεργειακή επιθεώρηση αποσκοπεί:

 • στην εκτίμηση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας κτιρίου ανά τελική χρήση (θέρμανση, ψύξη, αερισμός, φωτισμός, ΖΝΧ)
 • στην ενεργειακή κατάταξη κτιρίου
 • στην έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)
 • στη σύνταξη συστάσεων προς τον ιδιοκτήτη/χρήστη δια τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

Στον ίδιο κανονισμό αναφέρεται ότι o συμβολαιογράφος για την κατάρτιση πράξεως αγοραπωλησίας ακινήτου υποχρεούται να μνημονεύσει στο συμβόλαιο τον αριθμό πρωτοκόλλου από το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης,  να επισυνάψει σε αυτό επίσημο αντίγραφο  από το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. Σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου από το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται στο ιδιωτικό ή συμβολαιογραφικό μισθωτήριο έγγραφο. Η φορολογική αρχή δε θεωρεί μισθωτήρια έγγραφα εάν δεν προσκομίζεται ενώπιον της ισχύον πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης ΠΕΑ.

Βεβαιωση Μηχανικου Θεσσαλονικη & Β. Ελλαδα

Η βεβαιωση μηχανικου, είναι πλέον υποχρεωτική από τις 21/09/2011, για κάθε δικαιοπραξία εν ζωή. Η βεβαιωση μηχανικου, περιγράφεται στην παρ. 1 του άρθρου 83 του Ν. 4495/17. Το πλήρες κείμενο της βεβαίωσης μηχανικού μπορείτε να το δείτε εδώ.

Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο μηχανικός, προκειμένου να εκδώσει τη βεβαίωση είναι :

 1. Στέλεχος οικοδομικής άδειας
 2. Τοπογραφικό διάγραμμα
 3. Εγκεκριμένα σχέδια
 4. Τίτλους ιδιοκτησίας
 5. Νομιμοποιητικά στοιχεία σε περίπτωση αυθαιρέτου
 6. Δήλωση ιδιοκτήτη

Η βεβαιωση μηχανικου είναι υποχρεωτική και για τη μεταβίβαση οικοπέδων και γηπέδων. Σε αυτή την περίπτωση θα αναγράφει ότι δεν υπάρχει κτίσμα εντός του οικοπέδου.

Τακτοποιηση Αυθαιρετων Θεσσαλονικη & Β. Ελλαδα

Σύμφωνα με το Ν.4495/17 του Υ.ΠΕ.Κ.Α, από 21/09/2011, απαγορεύονται οι δικαιοπραξίες σε ακίνητα στα οποία υπάρχουν αυθαίρετα τμήματα κατασκευών. Για κάθε δικαιοπραξία σε οποιοδήποτε ακίνητο, οι συμβολαιογράφοι θα ζητούν γνωμοδότηση μηχανικού σχετικά με την ύπαρξη ή όχι αυθαιρεσιών επί του ακινήτου (Ταυτότητα Κτιρίου).

Με το νόμο που αφορά στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, η κυβέρνηση προσπαθεί να χαράξει μία κόκκινη γραμμή στην αυθαίρετη δόμηση , προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική καταπολέμηση στο μέλλον.

Ο σχετικός νόμος ο οποίος αφορά τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, καθώς και ολόκληρο το κείμενο του νόμου για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ